A Somló Kapuja Látogatóközpont parkoló- és információs pont is egyben a Somló-hegy lábánál, a 8-as főútról Somlóvásárhely magasságában jobbra a hegynek véve az irányt (szomszédságában található a Hegykapu étterem, a Kreinbacher Birtok és a Somló Spirit Pálinkaház is). A Somló Kapuja könnyen megközelíthető vasútról is, Somlóvásárhelyig utazva, onnét a hegy felé véve az irányt közvetlen a 8-as utat keresztezve balra találjuk a turisztikai központot. Az újonnan épült látogatóközponttól könnyen megközelíthető számos borászat és étterem, emellett kiváló kiindulópontja a gyalogos és kerékpáros túráknak is.

Vonattal

Somlóvásárhelyi megálló

Autóval

8-as főút Somlóvásárhely

FEDEZZE FEL!

Az újonnan épült látogatóközpontból térképpel és túraötletekkel felvértezve indulhatunk útnak a híres Somlóvár romjai, a vulkanikus eredetű hegy bazaltmeredélyei, és a Provance-i hangulatot idéző pincék, kápolnák és szőlőültetvények felé.

Gyalogos és kerékpár túrák

Bor és Gastronómia

Természeti és épített örökségek

A Somló Kapuja Látogatóközpont uniós forrásból Somlóvásárhely Község Önkormányzata TOP-1.2.1-15-VE1-2016-00021 azonosítószámú „Ökoturizmus feltételeinek megteremtése a Somlón”című pályázatának köszönhetően 100% támogatási intenzitásból valósult meg.